Türkiye ve Dünyadan Giyim ve Moda hakkında en son trendler. Ünlü modacıların ve Markaların en son kreasyonları ve daha fazlası için giyimvemoda.com

Topuz Saç Kimlere Yakışır?

Topuz Saç Kimlere Yakışır?

“ Klasik olduğu kadar spor şıklık elde etmek isteyen kadınlar için de topuz modeli saçlar kullanmak yerinde bir karardır. ”

Saç modellerinin yüze ve kıyafete göre seçilmesi daha şık, tarz ve göz alan seçimlerin ortaya çıkmasına neden olur. Topuz modeli kullanmak özellikle davet veya düğün gibi organizasyonlarda tercih edildiğinde genel olarak yakıştırılan bir seçimdir. Ama kullanılış tarzını bildikten ve bazı detaylara dikkat ettikten sonra yakışmayacağı bir kadının olması da zordur. Öncelikle saçlarını topuz kullanmayı seven bir kadın olmanız gerekir.

Topuz ve Yüzünüzün Şekli

Saçlarınızın tamamen veya kısmi şekilde toplanması, şekil verilmesi anlamına gelen topuzun yüzünüzü ortaya çıkarma özelliği vardır. Toplu saçların tamamında olduğu gibi yüzünüzle alakalı bir rahatsızlığınız olması halinde kullanımı sakınca doğurabilir.

Bunun dışında:

  • Yüzünüzün sivri ve uzun olması topuzun hacimli seçilmesi halinde şık olmayabilir,

  • Yüzün çok zayıf olması topuzun moda dışı yorumlar almasına neden olabilir,

  • Topuzun yüzü biraz dolgun kadınlarda daha az dağınık yapılması gerekir,

  • Kulaklarını net şekilde ortaya çıkarmak istemeyenler için bazı kapatıcı önlemler alınmalıdır.

Bu sayede yüzünüzün tipine ve kemik yapısına uygun olacak şekilde bir topuz elde etme şansınız olur. Aksi durumda topuz yüzünüzü yanlış kullanmanıza neden olacaktır.

Straplez veya Açık Omuz Tercihler

Seçtiğiniz kıyafetin durumuna göre saç seçmek en sık yapılanlar arasında bulunur. Kıyafetiniz omuz ve boyun kısmını açık bıraktığında topuz modellerle sade ve şık bir şekilde ön plana çıkma şansınız olur. Aynı zamanda straplez modellerde kullanımı yüzünüzü ve makyajınızı da net şekilde göstereceğinden doğru bir seçim olur.

Yuvarlak Yüzlü Kadınların Topuz Modelleri

Yüzü yuvarlak ve yanakları daha baskın olan kadınların topuz kullanmak istemeleri durumunda yukarıya doğru çekilen ve daha az dağınık olanlardan seçmeleri gerekir. Çünkü bu sayede yüz hatları belirginleşirken yüzün yuvarlak yapısının dağıtılması da söz konusu olur.

Topuzun Klasik Havası

Kadınların çoğu topuzların klasik havasından rahatsız olduğu için kullanmak istemediğini dile getirir. Topuzun dağınık veya modern yapıda olanları her kesimden kadına klasik olmayan, şık bir hava katacaktır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Paylaş

Yorum Yazın