Türkiye ve Dünyadan Giyim ve Moda hakkında en son trendler. Ünlü modacıların ve Markaların en son kreasyonları ve daha fazlası için giyimvemoda.com

Gelinlik Kumaşları Nelerdir?

Gelinlik Kumaşları Nelerdir?

“ Gelinlik hangi kumaştan yapılır, gelinlik için dantel kumaş, gelinlik için kullanılan kumaşlar nelerdir, gelinlik kumaş çeşitleri ve gelinlik kumaş isimleri hakkında detaylı bilgi ve resimli örnekler... ”

Gelinlik Kumaşları ve İsimleri Nelerdir?

gelinlik-kumaslari

Gelinlik kumaşları hakkında bilgi vermeden önce gelinlik modelleri hakkında da bilgi vermek doğru olacak diye düşünüyorum. Detaylı bilgi ve görseller için gelinlik çeşitleri linkine tıklayabilirsiniz.

    1. Balo/prenses modeli gelinlik modelleri
    2. A kesim gelinlik modelleri
    3. Balık/ Trompet  gelinlik modelleri
    4. Kılıf/düz gelinlik modelleri
    5. Midi etekli gelinlik modelleri
    6. Kısa/mini etekli gelinlik modelleri
    7. Kraliyet gelinlik modelleri
    8. Vintage gelinlik modelleri

Farklı farklı gelinlik modelleri olduğuna göre her bir model için farklı yapıda kumaşlar kullanılmaktadır. Dökümlü gelinliklerle daha düz görünen gelinlikler farklı kumaşlardan dikilmektedir. Öncelikle gelinlik kumaşlarına göz atalım, sonrasında da tül ve güpürlere göz atalım.

Saten: En çok tercih edilen ve birçok farklı kalınlıkta olan gelinlik kumaşlarından birisidir. Genelde birçok gelinlik modeli için tercih edilmektedir. Çok ince ve dökümlü bir yapısı olmadığından düz duran ve pilili etekli gelinliklerde, drapelerde çok kullanışlıdır. Katlamaya ve toplamalı modeller için uygun değildir.

saten-gelinlik

Şantuk: İpek dokulu, parlak ve seyrek yapıda bir kumaştır. İpeksi yapısı nedeniyle her tür gelinlik modeline uygun kumaş türlerinden birisidir. Drapeli modellere çok uygundur.

santuk-gelinlik

Şifon: Şeffaf ve ince yapısıyla yaz gelinliklerinde daha çok kullanılır. Uçuşan, romantik bir kumaş türüdür.

sifon-gelinlik

Organza: Tül yapısında olmasa da şeffaf ve ince yapısı nedeniyle yaz gelinlikleri için ideal bir kumaştır. Hafiftir ve parlak olan türleri de mevcuttur. Kumaş üzerine kalı gelinliklerde ya da drapelerde çok kullanılır.

organze-gelinlik

Tafta: Gelinliklerde ve nişan elbiselerinde en çok tercih edilen kumaş türlerindendir. Hem pastel, hem parlak renklere sahiptir. Daha çok kabarık gelinliklerde tercih edilir ve çok harika bir görüntüsü vardır.

tafta-gelinlik

İpek: Çok değerli ve narin bir kumaştır ve dökümlü eteklerde, uçuşan bir görüntü elde etmek için tercih edilir.

ipek-gelinlik

Fay: Yollu, dokulu bir kumaştır. Gelinliklerin ön yüzünde kullanılan bu kumaş, düz kesimli gelinliklerde klasiklere nazaran daha fazla tercih edilir.

Ziberlin: İpek bir kumaş olup üzerinde dokuları vardır. Fayın daha incesi ve ipek olanıdır. Kuplu gelinliklerde kullanılır.

Şimdi de gelinliklerde kullanılan tül ve güpür türlerine göz atalım.

Fransız danteli: Gelinlikten ziyade duvaklarda daha çok kullanılır. Gelinliklerin bedenlerinde de kullanılmaktadır. Tüm gelinlik modellerinde uygulanabilir.

fransiz-dantelli-gelinlik

Güpür: (Kordone dantel) Özellikle yaka, kol ve göğüs bölümlerinde kullanılır. Sonbahar kış gelinliklerinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Kordone dantel: Gelinliğin genelinde kullanılabilen bu nazik kumaş yaz gelinlikleri için tercih edilir.

Tül üzerinde brode: (Nakışlı Fransız Danteli) Tül üzerine işlenmiş motifli ince ağ yapılı bir kumaştır. Gelinliğin yaka, göğüs ve kol bölümlerinde kullanılır. Her mevsim gelinlikleri için uygundur.

Tül: En ince gelinlik kumaşı. Saydamdır ve duaklarda, eteklerde çok kullanılır. Kloş kesimli, üst üste birçok kat tülün birlikte kullanıldığı, kabarık olan yani “prenses” gelinlik modellerinde çok kullanılmaktadır.

tul-gelinlik

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Paylaş

Yorum Yazın