Türkiye ve Dünyadan Giyim ve Moda hakkında en son trendler. Ünlü modacıların ve Markaların en son kreasyonları ve daha fazlası için giyimvemoda.com

Rokoko Giyim Tarzı (1700-1800 Fransa)

Rokoko Giyim Tarzı (1700-1800 Fransa)

“ 1700lerde moda nasıldı, marie anotinette, moda tarihi dönemleri, rokoko dönemi kıyafetleri, rokoko giyim tarzı, rokoko kıyafetleri ve rokoko modası hakkında detaylı bilgi ve resimli örnekler... ”

Rokoko Döneminde Moda

Rokoko giyim  18. yüzyılda dekoratif sanatlardaki yansımaların modaya aydınlık ve estetik bir tarzda ifadesiyle gelişmiştir. Barok tarzının bir devamı sayılan bu moda akımı barok tarzına nazaran daha renkli ve daha da gösterişli denebilir.

1720li yıllarda oldukça popüler olan rokoko moda akımı çok kabarık ve pastel tonlarda saten, atlas kumaşlarından yapılan, dantelli elbiseleri giyildiği dönemdi. Sırtı torbalı elbiseler de dönemin önemli elbise modellerinden. Kumaşlarda yoğun motifler ve işlemelerin olduğu rokoko tarzı elbiselere paralel olarak abartılı saçlar da dönemin özelliklerinden. Şapkalarda yine elbise ve saçlar gibi oldukça gösterişliydi.

Marie Antoinette

Marie Antoinette

Rokoko döneminin en önemli moda ikonu  Avusturya doğumlu Marie-Antoinette (1755-1793)’tir. Döneme uygun elbiseler giymeyi reddedip daha sade modellere yönelen Marie-Antoinette ilk önce tepki alsa da sonraları takip edilmeye başlanmış ve taklit edilmiştir.  Korsaj giymeyi ve ağır giysiler giymeyi reddetti ve ayak bileklerde biten tarlatanlı elbiselerin moda olmasını sağlamıştır.

Günümüzde bu tür kabarık ve gösterişli elbiseler giyilmiyor elbette ama bunlara benzer ancak daha sade ve modern tarzda balo ve nişan elbiseler bulunuyor. Fransız moda markası DIOR 2007 sonbahar “haute couture” koleksiyonunda rokoko akımından etkilendiği koleksiyonunu sunmuştu. Şimdi bu görselleri de sizlerle paylaşıyoruz. Rokoko tarzı DIOR elbise modelleri ve dönemi yansıtan çizimleri ile rokoko modasını yansıtan elbise modellerini inceleyebilirsiniz.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Paylaş

Yorum Yazın