Türkiye ve Dünyadan Giyim ve Moda hakkında en son trendler. Ünlü modacıların ve Markaların en son kreasyonları ve daha fazlası için giyimvemoda.com

2024 İlkbahar Yaz Trendleri

2024 İlkbahar Yaz Trendleri

“ Podyumlarda ve özel sunumlarda pek çok yenilik bulunurken, aynı zamanda geri dönen birkaç trend de oldu; ancak bu kez güncellenmiş bir değişiklikle.  ”

Sezonun Rengi Kırmızı

Kırmızının tüm tonları podyumlara dağıldı. Gucci, Valentino ve Hermés koleksiyonlarının çoğunu daha derin, daha koyu bir renk tonuna ayırırken Peter Do canlı kiraz kırmızılarını gri ve siyah gibi yumuşak tonlarla eşleştirdi.

Şeffaf Beyaz Elbiseler
Çeşitli şeffaflık seviyelerindeki beyaz elbiseler, tasarımcıların hafiflik hissi arayışını ortaya koyan, 2024 baharının önemli bir moda trendi. 

Saçaklar/püsküller
Püsküller sürekli yinelenen trendlerden birisi. Ancak bu seferki püsküller/saçaklar biraz daha metalik gibi. (Püsküller iyidir! 1920'lerin modasından günümüze esintiler gibi)

Yeni 90'lar
Markalar, Helmut Lang, 16 Arlington, Theory ve Tom Ford'da görüldüğü gibi, modern dokunuşlarla (yüksek, kare yakalar ve uyumlu ama güncellenmiş) takım elbise ve gardırop zımbaları ile temiz çizgilere odaklanıyor. Staud gibi diğerleri, Chanel'in 1999 ilkbahar couture defilesindeki kabarcıklı uzun etek gibi, on yılın eski koleksiyonlarına atıfta bulundu.

Capri'nin Geri Dönüşü
Tory Burch 3.1 Phillip Lim ve Retrofête'nin podyumlarında ve sonra Blumarine ve No. 21'de göründüler. İlkbaharda favori pantolonlarımıza daha feminen ve zarif bir alternatif olabilecek bir parça.

Drapeler
Drapelerle dolu muhteşem dökümlü bir elbise gardırobunuza eklenecek mükemmel parça olabilir. (Ayrıca bu parça ara ara yükselen trendlerden olduğu için kısmen "zamansız parçalar" diyebiliriz.)

Mini Şortlar
Mini şortlara son yıllarda alışmıştık ama bu seferki fazlasıyla mini! (Bu trendi hiç sevmedim, kadın vücudunu hiçte güzel göstermiyor ve gereksiz şekilde mini! Moda diye her şeyi kabul etmek zorunda değiliz! Farklı olmak ve modaya uymak uğruna çirkinleşmek anlamsız geliyor bana. Her şeyin bir ayarı ve güzelliği olmalı moda denince.) 

Transparanlar
Moda endüstrisi şeffaflığa doyamıyor; özellikle de herkesin biraz daha havalı bir şey için kış katmanlarını atmaya hazır olduğu bir sezonda. Altuzarra'dan yarı şeffaf bir kalem, Prada ve Bevza'dan şeffaf üst kat elbiseler.

Sweetler
İyi bir sweatshirt ü günün her anında giymek isteriz. Rahatlık sevenler bu trendi sevecek! Bu tarzı şıklaştırmakta bizim elimizde... ( Biraz ışıltı yeterli olur sanırım :) )

Maviler
Geçtiğimiz sezon anın rengi ateşli bir kırmızıydı. Ancak bu sezon tamamen mavinin sakinleştirici tonları ön plana çıkıyor. Bu renk dünya çapında Jason Wu, Proenza Schouler ve New York'taki LaQuan Smith'ten Emilia Wickstead ve J.W.'ye kadar podyumlarda sürekli varlığını sürdürüyor. Anderson, Londra'da Fendi ve Alberta Ferretti'ye Milano'da.

Peplumlar
Peplum gerçekten geri döndü. Aslında dönem dönem öne çıkan trendlerden birisi. Tasarımcılar bu nostaljik stili abartılı kalça hatlarına odaklamış görünüyor. ( Peplum çok zarif bir trenddir ama bu seferki biraz fazla olmuş sanki! Biz daha zarif parçalara odaklanalım! )

Heykelimsi Görüntüler
Kreatif direktörler ve ekipleri, "tasarımcıların önemli olduğunu" göstererek, ellerini kumaşa batırdılar, onu ezdiler, büktüler ve bazıları John Chamberlain'in heykellerini çağrıştıran harika, çağrıştırıcı hacimler halinde kalıpladılar.

Yeni Tarz Kazaklar
Gelecek yıl, trend tahmincileri kazakları omuzlarınızın etrafına bağlayacağınızı, dirseklerinize saracağınızı veya belinizi sıkacağınızı öngörüyor; örnek olarak Tibi ve Rokh'a bakın. Tüm "bağlanmış" görünüm aynı zamanda Fendi ve Loewe'de olduğu gibi parçaların içine de yerleştirilmiştir.

1960'ların Mini Etekleri
Bu sezonun en iyi elbiseleri ve etekleri 60'ların benzer siluetini paylaşıyor. Marni'de kutu şeklini, Miu Miu'da lüks altın tonlarını, Michael Kors'ta neredeyse hiç olmayan uzunluğu ve Missoni'de uzun kollu transparan versiyonlarıyla mini etekler podyumlarda.

Düşük Beller
İster sevin ister nefret edin düşük beller resmi olarak trend döngüsüne geri döndü. ( Düşük belin bazı parçalara - etekler, bol paça pantolonlar gibi -  çok yakıştığını düşünüyorum ben. Ancak ayarında bir düşük belden bahsediyorum tabi, popomuzun sınırında oolan bir düşük belden değil!)

Önlükler
Kargo cepleri mantar gibi filizlenmeye devam ederken, en yenisi Christian Dior, Hermès ve The Row'da ortaya çıkan her türden (kasap, önlük, garson, hostes) önlüklerdi. bazı tasarımcılar giysinin basit kare yakasını ödünç aldı ve bunu kolay yazlık kıyafetlere uyguladı.

Uzatılmış Siluet
Loewe ve Alexander McQueen'de bel bandı hem erkekler hem de kadınlar için yükseldi. Giacometti'ye benzer bir zayıflama eğilimi Alaïa'da mutlaka sahip olunması gereken yüksek bel pantolon formunda da görüldü.

Metalikler
Tasarımcılar olimpiyatların etkisiyle altın ve gümüşün ötesine geçerek 2024 bahar moda trendleri olarak bronzu da dahil ettiler.

Polo Gömlek
Bu sezonun atleti, Miu Miu'da yeniden canlandırılan ve bir yaz kampı havası kazandırılan hazırlık simgesi polo tişört. Aynı zamanda Y/Project ve Vaquera gibi düzen karşıtı markalar tarafından da yeniden düzenlendi.

Çiçek Desenleri
Gelecek yıl ve sonrası için tasarımcılar bir çiçek bahçesi yaratmak istiyor. Doğadan ilham alan motifler, özellikle de 3 boyutlu çiçekler hemen hemen her koleksiyonda görülüyor ve markalar alışılagelmiş baskılardan uzaklaşıyor. Sandy Liang ve Simone Rocha uzun gül saplarını örerek zarif elbiseler oluşturuyor. Balmain sunumunu büyük buketler etrafında yoğunlaştırdı ve Marni rengarenk çiçek apliklerini baş döndürücü gelinliklere dönüştürdü.

Kurdele ve Fiyonklar
Zarif aksesuar, nasıl giyilirse giyilsin yumuşak, romantik bir görünüm yaratır ve çok sayıda farklı silüet için giysi detayı görevi görür. Giambattista Valli ve Chanel, korsaj süsü olarak siyah fiyonklar ekledi; Tanner Fletcher, tamamı pastel kurdelelerle gösteriyi bir sonraki seviyeye taşıdı; ve Kimhēkim marka kimliğinin tamamı dev fiyonkların etrafında toplanıyor.

Kidcore Tarzı
Tasarımcılara göre son birkaç haftadır, kidcore görünümü hâlâ mevcut ve gençlik motiflerinden faydalanılmasıyla yükselişi yakın zamanda durdurulamayacak. Hem bağımsız tasarımcılar hem de Colin LoCascio ve Moschino gibi daha köklü isimler, renkli tığ işi ve eğlenceli örgüleri dahil etmeyi tercih etti. Diğerleri ise sanat ve el işi yoluna gitti; Melke ve JW Anderson büyük oyuncak kutusu aksesuarları ve Play-Doh setleriyle uğraştı.

Denimler
Denim bir moda değişmezi olsa da, bu sezonun podyumlarında kumaşlar beklenmedik şekilde dikkat çekici. Junya Watanabe'nin benzersiz bir denim elbise silüeti için yaptığı katmanlı dikişler, Chanel ve Valentino, markalar için alışılmadık bir durum olan tam denim setlerle podyumlardaydı.

Filmvari Tasarımlar

1950'lerden ilham alan, yapay elmaslarla kaplı koyu renkli elbiseler, aynı anda hem cilalanmış hem de eskimiş hissi veriyordu. John Galliano'nun Margiela koleksiyonu da benzer şekilde ürkütücü bir havaya sahipti: Modeller eksantrik kum saati elbiseleri ve transparan gece elbiseleriyle oldukça dramatik. Dior'da koleksiyonun çoğunlukla tamamı siyah giysilerden oluşuyordu; omuzları düşük, beli büzülmüş elbise gibi.

Örgüler
Bu sezonun en öne çıkan triko trendi geçen senede olduğu gibi hırkalar ve motifli örgüler olacak gibi. Bottega'nın özenle hazırlanmış karmaşık parçalarını, Molly Goddard'ın eşleşen güzel motiflerini ve JW Anderson'ın kol delikleri eksikmiş gibi görünen eğlenceli tasarımları dikkat çekici.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Paylaş

Yorum Yazın