Türkiye ve Dünyadan Giyim ve Moda hakkında en son trendler. Ünlü modacıların ve Markaların en son kreasyonları ve daha fazlası için giyimvemoda.com

Bayan Bot ve Bayan Çizme Türleri Nelerdir?

Bayan Bot ve Bayan Çizme Türleri Nelerdir?

“ Ayakkabı terimleri sözlüğü, bayan bot çeşitleri, bayan çizme çeşitleri, bot çizme isimleri ve bot ve çizme çeşitleri hakkında bilgi ve resimli örnekler... ”

Bayan bot ve çizme çeşitleri dediğimizde çok fazla çeşitle karşılaşmak mümkün. Çünkü botların ve çizmelerin tarzları, topukları ve bağcıklarıyla farklı modelleri mevcuttur. Şimdi hepsini sırayla inceleyelim.

Bileği saran botlar (bondage boots): Bileği tam kavrayan ve bacağı saran botlardır.

Binici botları (chelsea boots): Bilekte biten lastikli botlar ve çizmeler.

Postal botlar (army boots): Düz topuklu ve bağcıklı bot türüdür. Askeri bot olarak da bilinir.

Ugg bot (ugg boots): Koyun derisinden yapılan ve çok sıcak tutan bot modelidir. Avusturalya’da çıkan ve son yıllarda çok popüler olan bir bot markasıdır aynı zamanda.

Timberland bot (timberland boots): Düz tabanlı, bağcıklı olan ve renkli de üretilen deri ya da süet bot türüdür.

Spor bot (sneakers boot): Spor ayakkabı rahatlığında bileğe kadar ve daha yüksek olan spor tarzda bot modelidir ve genelde bağcıklıdır. Son yıllarda dolgu topuklu modelleri de üretilmektedir.

Kovboy çizmesi (cowboy boots): Eski dönemlerde kovboyların giydiği ve deriden üretilen, sivri burunlu çizme türüdür. Üzerinde çoğu zaman desen ve nakışlar bulunur.

Gladyator çizmesi (gladiator boots): Ayağı bantlarla sıkıca saran, havadar ve rahat olan çizme türüdür. Topuklu ya da düz olabilir.

Dolgu topuk çizme (wedge boots): Yüksek ve birleşik tabanlı bot türüdür.

Dizüstü çizme (thigh high boots): Dizüstüne kadar olan uzun çizme modelidir. Topuklu ya da topuksuz modelleri vardır.

Uzun çizme (knee high boots): Diz altına kadar gelen çizmelerdir. Topuklu ya da düz taban olduğu gibi bacağı saran ve bol modelleri de vardır.

Yağmur çizmeleri (wellington boots): Plastikten üretilen ve genelde parlak görünen çizme ve bot türüdür. Düz renkli ve desenli modelleri vardır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Paylaş

Yorum Yazın