© Giyim ve Moda

Yaz Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kadınlar için sağlıklı ve güzel görünen saçlara sahip olmak çok önemlidir... Pek yaz sezonunda saçlara nasıl bakılmalı?

Saç bakımında ise mevsimsel faktörler ön plana çıkar. Özellikle sıcak havaların ve nemin yoğun olduğu yaz aylarında saçlar doğru bir şekilde temizlenmelidir. Yaz aylarında saç tipine uygun olarak bakım yapılması gerekmektedir. Güneş ışınları, deniz ve havuzun yıpratıcı etkisi nedeniyle saçlar da bu faktörlerden etkilenebilir. Klor ve tuz saçlara zarar verebilir. O nedenle yaz aylarında saç bakımında bazı detaylara dikkat etmek gerekir.

Yaz Tatiline Çıkmadan Önce Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yaz tatiline çıkmadan önce saçlara perma, boya ve ya ombre gibi işlemlerin yapılması önerilmez. Özellikle saç bakımı konusunda dikkat etmek büyük oransa saç yıpranmalarını da önleyecektir. Kimyasal işlemler nedeniyle saçlar yıpranmaya daha elverişli olacaktır. O nedenle tatile çıkmadan yaklaşık bir ay öncesine kadar hiçbir şekilde kimyasal işlem yapılmamalıdır. Tatile çıkmadan önce saçlar için onarıcı şampuanlar kullanılmalıdır. Tatildeyken deniz ve havuzdan çıktıktan sonra yumuşak ve klorsuz bir su ile saçlar masaj yapılarak yıkanmalıdır.

 

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Yaz mevsiminde hassaslaşan saçlara parlaklık kazandırmak için doğru saç bakım ürünleri kullanılmalıdır. Saçlara haftada 3 defa şampuan öncesi besleyici krem ile maske uygulanmalı. Maskelerin uygulanışı da dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Saçların yıprandığı zamanlarda yoğun işlem ve ısıya maruz kalmaması gerekir. Özellikle şampuanların da besleyici özelliği bulunması son derece önemlidir. Güneş ışığı nedeniyle saça doğal rengini veren melanin ve saç yapısındaki proteinler tahrip olabilir. Böylelikle saçlar da daha dayanıksız bir hale gelecektir.

 

Saç Tipine Uygun Bakım Yöntemleri

Saçlar genellikle ince ve kalın telli olarak ikiye ayrılır. İnce telli saçlar çok daha hassas bir yapıya sahip olurlar. İnce telli saçların bakımının da doğru bir şekilde yapılması çok önem taşımaktadır. Özellikle yaz aylarında kullanılan şampuan ve saç kremlerin yapısına çok dikkat edilmelidir. Güneş ışığı ve deniz suyundan yıpranan saçlar için besleyici bakım ürünlerinin kullanılması gerekir. Haftada bir kaç kere yapılacak saç maskesi sayesinde saçlar daha güçlü olacaktır. Yaz aylarında saçların ağır işlemlerden geçmesi de önerilmez.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER