© Giyim ve Moda

İş Görüşmesine Giderken Ne Giyilir?

İş görüşmeleri bizim işi alıp almamamızda çok önemli bir adım olduğundan bizi en doğru şekilde yansıtıp iyi bir izlenim bırakmamız için kilit noktadır. Peki nelere dikkat edilmeli, iş görüşmesinde nasıl giyinilmeli, nasıl hazırlanmalı?

İş görüşmesine giderken kadın ve erkekler için ideal giysi seçimi takım elbiseden yana olsa da önemli olan, kendinizi içinde en rahat hissettiğiniz doğru kıyafeti tercih etmenizdir.

Öncelikli olarak ütülü bluz veya gömlekler, kumaş pantolonlar ve rahat hissettiren ayakkabı seçimi, kendinize özen, karşı tarafa da saygı gösterdiğiniz anlamına gelir.

Blazer ceketler, her durumda bu tarzın kurtarıcı parçalarıdır. Mevsimin gerektirdiği koşullara göre, bluz ve pantolon ikililerini alçak topuklu ayakkabılarla tamamlayarak hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

Saçlarınız açık biçimde fönlü, dalgalı ya da doğal bir topuz şeklinde olabilir.

İlk iş görüşmesine giderken dikkat etmeniz gereken bir başka husus da takı seçiminizdir. Özenle hazırladığınız iş görüşmesi kombinlerinizi abartılı takılarla sakın mahvetmeyin. Naif çizgiler taşıyan inci kolye ve küpeler, koşulsuz biçimde her zaman ofis stiline uyum sağlayan parçalardır.

Ayrıca kişisel temizliğimize ve ellerimize, tırnaklarımıza da özen göstermeliyiz. Renkli ojelerden ziyade nude renkler, parlatıcı ve french manikür tercih edilebilir. Tırnaklar abartıdan uzak ve uzun olmamalıdır.

Şimdi diğer seçeneklere göz atalım isterseniz. İş görüşmesinde giyilebilecek alternatif kıyafetler neler göz atalım...

Siyah iş görüşmelerinin en çok tercih edilen rengidir ve her koşula da uygundur. Örneğin siyah kalem elbiseler...

Siyah kombinler...

Siyah kalem etekler...

Ofis yaşamının vazgeçilmezi sigaret pantolonlar...

Havuç kesim pantolonlar...
Bol paçalı pantolonlar ve şık bluzlar... (=>pantolon çeşitleri)

Renk renk düz kesim elbiseler (=> Elbise çeşitleri )

Diz üstü kalem elbiseler...

Klasik kesim kalem elbiseler...

A kesim elbiseler...

A kesim ya da kloş etek kombinleri... (=> etek çeşitleri)

Kalem etek ve bluz/gömlek kombinleri

Bluzlar ve etekler...

Çeşit çeşit şık bluzlarla pantolon kombinleri

Tek renk ya da ton sür ton kombinler..

Gördüğünüz üzere iş görüşmesi için alternatif çok ancak görüşmeye, görüşeceğiniz kişiye, işe ve mekana göre de düşünerek kendiniz için en doğru tercihi yapmalı ve bu tercihinizin içinde rahat hissetmelisiniz. Görüşmelerinizde bol şans... ;)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER