© Giyim ve Moda

Geçmişten Günümüze Kadın Modası

1900'lerde başlayan ve savaş sonrasında bir sektör haline gelen moda ilerleyen senelerde de farklı şekillerde gelişti...

1900'lü yıllardan beri çeşitli şekiller ve deneyimlerle zenginleşerek devam eden moda serüveni kadınların hayatına dokunan en merkezi detaylar arasında yer alıyor. Her zaman büyüleyici ve etkileyici şekilde olan modanın belli özelliklerinden bahsetmek ve öne çıkanlarını ortaya koymak mümkündür. Bunun için geçmişten bugüne kadar gelen tüm moda esintilerinden kısa şekilde bahsetmek de olası bir hal alır.

1900'lerde Başlayan Yolculuk

Sene 1900'lü yıllarda iken öne çıkan moda tasarımları dar yakalar, korseler, bağcıklı botlar ve tüylü şapkalarla özetlenebiliyordu. Devamında trençler, V yakalar ve fiyonklu ayakkabılar sahneye çıkarken 1900'lerin sonunda fırfırlar, tayt üzerine giyilen tunikler, dantel eldivenler modaya hayat vermeye başladı.

(Aşağıdaki linklerden dönemin modasının ana çizgilerini ve detayları öğrenebilirsiniz.)

1910'lu Yıllarda Moda

1920'li Yıllarda Moda

1930'lu Yıllarda Moda

1940'lı Yıllarda Moda

1950'li Yıllarda Moda

1960'li Yıllarda Moda

1970'li Yıllarda Moda

1980'li Yıllarda Moda

1990'lı Yıllarda Moda

2000'li Yılların Modası

Kadın modasının en çok şekillendiği dönem aralıklarından bir tanesi olan 2000'li yıllar genel anlamda düşük bel pantolonlar, blezer ceketler ve erkeksi giyim tarzı ile ön plana çıkıyordu. Tasarlanan yüksek belli kotlar büyük beğeni alırken zaman içinde daha çeşitli ve vatkalı elbiseler de moda içinde kendine yer edindi.

2010 ve Sonrasında Moda Esintisi

Eskiye dönüşlerin sık sık yaşandığı moda dünyasında bu senelerden sonra eskiye dönüş durumları yaşanmaya başlandı. Bu sayede yeniden:

Trençler, Tunikler, Aykırı renkler

kullanılması modada değişik rüzgarların esmesine neden oldu. Moda anlayışı her geçen gün daha da şekillenirken dünya üzerindeki farklı ve yaratıcı tasarımların ortaya çıktığı işlere imza atıldı. Çoğu zaman sokak modası şıklığı elde edilirken farklı anlayışlara da yer verilmeye başlandı.

Modanın nabzını oluşturan tasarımcılar çoğu zaman farklı olmak adına değişik konseptlerde moda tasarımlarına imza attılar. Gelişimi sürekli devam eden bu yolculukta kadınlar keyifle giyinirken moda tasarımcıları da hayallerine yaklaşmanın keyfini sürmeye devam etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER